24.10.08

CONCURS DE CASTELLS 2008: tensió i esperança


El passat dia 5 d'Octubre de 2008 no era un dia qualsevol. Cada 2 anys les millors colles de castellers es reuneixen a la Plaça de Braus de Tarragona per mirar d'enlluernar al món amb construccions humanes fantàstiques. Aquell dia, a més a més, s'inaugurava parcialment la presència de la nova cúpula de La Plaça. Vam cobrir l'esdeveniment amb totes les nostres forces, sabíem que tot el material que poguéssim enregistrar (fotografies i vídeo) seria mot valuós, cada instant atrapat en el coliseu tarragoní seria d'un valor inestimable. Ens vam repartir les funcions i les càmeres, cadascú faria un treball precís i complementari a la vegada. Vam anar amb 4 càmeres de fotos: Canon 5D, Leica M6, Canon 400D, i una Rollei 35 QZ (ben rara) i 3 de video: una Sony PD 170, una Sony HDV i una Casio EX F1. La Casio és en realitat una càmera de fotos però que té una funció molt particular, és capaç de filmar a 300 fotogrames per segon a una qualitat raonable. Sabem que el video convencional enregistra tan sols 25 fps, això és lo que el ull humà reconeix com a velocitat normal, la velocitat de la realitat en la nostra percepció convencional. Per damunt d'aquesta xifra entrem en el món excepcional anomenat "SLOW MOTION" o imatges ralentitzades. L'objectiu d'en Mazin va ser enregistrat amb aquesta càmera particular a càmera lenta. La realitat quasi bé detinguda té unes característiques pròpies, és un univers on els successos cobren una vida superior i un fort caràcter simbòlic. Aquest fragment representa una prova del tipus de tensió i d'esperança que es viu al bell mig de La Plaça abans d'enfrontar un nou castell. Agraïments a la nostra gent: Xavier Romeu, a Manuel Rodríguez, a Jonatan Amat, a Carlos Collado, a Mazin Hermes, a Juanjo Hostalot, a Xavi Hostalot, a Gerard , a Jordi Rios, a Laura Domínguez, a Begonya; a Pedro López i Alejandro Rodríguez de Creativat; també a Miquel Vendrell, Jordi Jaria, Sergi Puig, Joan Boronat i Simon Blaya; a l' Ajuntament i la Diputació de Tarragona; a tots els patrocinadors, i a totes aquelles persones que ens han recolzat en la nostra feina com a Agència de Comunicació del Concurs de Castells.
Gràcies infinites.
Salutacions

Juan Sebastián Rodríguez Moranta
Director d'Inside Consultors

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc una fotografia penjada al CONCURS DE FOTOGRAFIA del Magazine de LA VANGUARDIA.
cliqueu aquest enllaç... espero que us agradi.

http://concurso2008.magazinedigital.com/foto.php?foto_id=13893&o=&str=castells&pageID=2

noe.

Concurs de Castells ha dit...

Moltes gràcies Noe. Nosaltres t'hem votat. Li has tret molt de profit a la fantàstica llum cenital que ens dóna la nova cúpula. Sort.

Anònim ha dit...

Els resultats del concurs casteller son 132 atesos pels serveis medics, 13enviats a l´hospital, dels quals tres han estat ingressats per fractures, un d´ells al nas. Tenint en compte que hi ha "nens" en aquest espectacle públic. Trobo que es una vergonya que els polítics es dediquin a aplaudir per sortir a la foto. I des del meu punt de vista, que feia 30 any que anava al concurs de Tarragona, aquest any no hi he anat, això es una tendencia. Els pares s´ho haurien de pensar dos vegades, en quina guarderia deixen els seus fills. Per això jo dic, Adeu Castells!!