27.8.08

Plat casteller, el plat del Concurs de Castells




El dilluns 27 d'agost es va presentar als mitjans de premsa una altra novetat del XXII Concurs de Castells: el Plat Casteller. Hem volgut que la gastronomia de la nostra terra sigui també protagonista en un esdeveniment tan important per la nostra cultura.


El centre d’esbarjo gastronòmic Sirco, inspirat pel concepte de la “pell castellera” del mocador casteller, ha creat un plat únic: el Plat Casteller:


Caneló en vertical farcit de farsa amanit amb ceps , romesco i tonyina del Mediterrani, coronat amb enciams de l'horta del Baix Camp i xips de yuca . L'estructura cilíndrica se subjecta mitjançant mini canelons farcits de brandada de bacallà albardats amb una gelatina de maduixa. A un marge de l'estructura un cop de brotxa de coulis de piquillos sobre el qual es col·loquen gominoles d'oli d'oliva “empanades” en peta zetes buscant el cinquè sentit del plat (el so) i simbolitzant la música dels grallers.