22.1.09

La XXII edició del concurs de castells ja és història

El passat 21 de novembre es va donar per clausurat el XXII Concurs de Castells amb la Gala d’entrega de premis que es va dur a terme a l’Hotel Regente Aragón de Salou. El sopar va anar a càrrec de la consultoria gastronòmica Sirco que, com no podia ser d’una altra manera, va servir el Plat casteller -cuinat amb ingredients de la nostra terra-, i acompanyat pel Mokado, el vi del concurs.
Patrocinadors, periodistes, polítics i els representants de les colles castelleres participants al concurs es van trobar en aquesta vetllada de clausura d’una olimpíada castellera que ha estat un èxit rotund de participació i que, gràcies a la retransmissió en directe per la pàgina web del concurs, més públic ha pogut seguir.Un cop finalitzat el sopar, es va procedir a l’entrega de premis, que per segona vegada no es duia a terme a la plaça de braus com en edicions anteriors ja que allargava en excés el concurs.
L’edició del 2008 ha estat possible gràcies a tot el món casteller i, també, als patrocinadors del XXII Concurs de Castells: Ajuntament de Tarragona, Departament de Cultura de la Generalitat, Diputació de Tarragona, La Vanguardia, Bauhaus, Caixa Laietana, Estrella Damm, Aliança, GCD, Sirco, Coca-Cola, PMP Promoció i Gestió Immobiliària, Grup Bou, BIC, Espai Quiropràctic, Vermut Yzaguirre, Kettal, Viena, Inside Consultores, com agència de comunicació del concurs, Rac105 i Rac1.
Aquesta edició ha estat caracteritzada per un seguit de novetats, entre les quals es troben l’estrena de la nova imatge del concurs, la Pell Castellera, una pàgina web del Concurs, un estand que ha recorregut les diades més significatives o el Plat Casteller i el vi Mokado. La Plaça de Braus també ha estat d’estrena ja que el públic ha pogut descobrir la plaça que ja té enllestida la primera fase de les obres per tal de cobrir-la.
Per sobre de totes aquestes novetats ens quedarà el record d’una plaça vibrant que un any més ha albergat construccions humanes fantàstiques d’una categoria extraordinària i que, novament, han situat el món casteller ben amunt. Moltes gràcies i fins la propera!